Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد ایران یک فاجعه بود و زمانی در دانشگاه‌های دنیا، این سیاست را به‌عنوان فاجعه تاریخی درس خواهند داد، زیرا در ردیف حوادث تاریخی مانند غارت تیمور و چنگیز بود.

«غلامرضا مرحبا» در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در مورد اقدام دولت سیزدهم برای اصلاح سیاست ارز ترجیحی، اظهار کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی باید حذف می‌شد، با جرات می‌گوییم، یک فساد بزرگ در اقتصاد ما بود که باید حذف شود و به‌جای آن روش‌هایی ایجاد شود که جلوی ائتلاف منابع را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رییس‌جمهور در این مورد بی‌پرده با مردم صحبت کردند، گفت: اکنون بخش عمده جامعه ما نیروی جوان و تحصیل‌کرده هستند که با فضای مجازی آشنا و زمان بیشتری را برای آن می‌گذراند، اطلاع‌رسانی خیلی مهم است و نباید با این نسل یک‌طرفه‌ای و دیکته‌ای صحبت کرد.

چاره‌ای جز جراحی اقتصادی نداشتیم

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: ملت ما و این نسل همیشه ثابت کرده‌اند که انقلاب را دوست دارند و پای آن ایستاده و هزینه کرده‌اند و وفادار آن هستند، ازاین‌رو وقتی می‌خواهیم تصمیمی بگیریم که در زندگی مردم تاثیر گذار باشد، مسئولان باید در هر حوزه‌ای بی‌پرده و صریح با مردم صحبت کنند و محدودیت‌ها، تبعات و آثار آن را در جامعه توضیح دهند.

وی افزود: در شرایط اقتصادی، چاره‌ای نیست جز اینکه جراحی اقتصادی را انجام دهیم. مردم منطقی هستند وقتی به آن‌ها احترام گذاشته و منطقی برخورد شود، می‌پذیرند.

مرحبا با تأکید بر اینکه اقدام رییس‌جمهور در گفت‌وگو و روشنگری با مردم پسندیده است، گفت: باید ساز کارهایی داشته باشیم که مسئولان بیشتر با مردم صحبت کنند؛ اکنون در برهه‌ای قرار داریم که گرفتار مشکلات اقتصادی هستیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: این مشکلات، دلایل خودش را دارد و از سال‌های گذشته انباشته شده است. بعضی از آن‌ها از بیرون از مرزها تحمیل‌شده و برخی هم به خاطر ندانم‌کاری‌های خودمان است. امکان دارد برخی دیگر از مسائل به دلیل اقدامات نادرست امروز، ما در سال‌های آینده گریبان ما خود کند.

سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی باید اصلاح می‌شد

وی اضافه کرد: این مسائل و حساسیت‌هایی وجود دارد که باید با مردم راحت صحبت کنیم. انصافاً مردم تحت‌فشار از لحاظ معیشتی هستند و هر سخنی را به‌راحتی از ما نمی‌پذیرند. عملکرد و تصمیم‌ها باید به نحوی باشد که مردم را راضی کند و تاثیر تصمیم‌های ما را در سفره‌ها و معاش خود ببینند. 

مرحبا با تأکید بر اینکه سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی باید اصلاح می‌شد، گفت: فقط در مورد نحوه حذف آن  بحث وجود دارد. مجلس در بودجه سال ۱۴۰۱ تاکید کرده  است که نباید سطح قیمت‌ها افزایش یابد و آن را حفظ کنیم.

این نمانیده مجلس ادامه داد: دولت تصمیم گرفته است تا زمان ایجاد کالابرگ، کمک معیشتی  را به صورت نقد به مردم پرداخت کند، البته نباید تصور این باشد که کالابرگ مانند دهه ۶۰ است، زیرا فنّاوری به کمک ما می‌آید،  ازاین‌رو باید به مردم توضیح داده شود که یارانه به‌جای اینکه به دست سوداگران برسد به دست مصرف‌کنندگان خواهد رسید.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: حذف ارز ترجیحی لازم بود و این موضوع باید برای مردم تشریح شود و این‌گونه نباشد که دولتمردان فشار را بر روی مردم وارد کنند. سال‌هاست که اتخاذ تصمیم‌های درست و موضوع یارانه‌ها بخصوص در حامل‌های انرژی و دارو بحث‌برانگیز شده که باید شهروند ایرانی و کسانی که قانونی در ایران هستند از این یارانه استفاده کنند.

یارانه هوشمند شود

مرحبا با بیان اینکه مجلس همراه دولت است، گفت: در نیت دولت شک نداریم. دغدغه ما در خصوص تصمیماتی است که به مردم آسیب نزند و به سفره مردم بیشتر فشار وارد نکند.

وی خاطرنشان کرد: واریزهای نقدی در بلندمدت مناسب نیست، چراکه این پرداخت‌ها در شرایط تورمی در سه ماه دیگر قدرت خرید جامعه را نمی‌تواند حفظ کند. ازاین‌رو باید یارانه هوشمند شود تا قدرت خرید جامعه حفظ شود و با تورم پرداخت نقدی ارزش خود را از دست می‌دهد البته موقتی خوب است تا زمانی که سامانه‌ها ایجاد شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد ما یک فاجعه تاریخی بود، که در آینده در دانشگاه‌های دنیا، این ارز را در کتاب‌های درسی به عنوان یک فاجعه تدریس خواهند کرد و به‌عنوان حوادث تلخ تاریخی در ردیف غارت تیمور و چنگیز خواهد بود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: غلامرضا مرحبا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ارز ۴۲۰۰ تومانی یک فاجعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۸۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۸۰۰ کرمانشاهی از خدمات فیزیوتراپی هلال احمر

محمدباقر محمدی مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه گفت : جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه همواره در رویداد‌های مختلف در راستای خدمت‌رسانی به مردم گام برداشته و سعی کرده امدادرسان مردم در حوادث مختلف باشد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه گفت: در حادثه سیل سیستان و بلوچستان جمعیت هلال‌احمر استان با ارسال کمک‌های غذایی به یاری مردم این استان رفت تا بتوان بخشی از مشکلات مردم این مناطق را رفع کرد.

محمدی بیان کرد: جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه سال گذشته در ۸۵۸ حادثه حضور داشته و نسبت به امدادرسانی و انجام عملیات امداد و نجات اقدام کرده که بیشترین سهم این عملیات‌ها مربوط به حوادث جاده‌ای و کوهستان است.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه تعداد حوادث کوهستان استان کرمانشاه رو به افزایش است؛ از افراد مبتدی و دارای بیماری درخواست داریم از صعود به ارتفاعات به صورت انفرادی خودداری کنند، زیرا ارائه خدمات درمانی مورد نیاز به افراد آسیب دیده در کوهستان دشوار است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه عنوان کرد: در کنار امدادرسانی هلال‌احمر در حوادث و بلایای طبیعی این جمعیت در راستای عمل به وظایف خود نسبت به ارائه خدمات اجتماعی به ویژه به افراد نیازمند نیز اقدام می‌کند.

محمدی با اشاره به فعال بودن یک مرکز ارتوپدی و فیزیوتراپی هلال‌احمر در کرمانشاه گفت: سال گذشته ۷۸۲ نفر از خدمات فیزیوتراپی، ۵۱ نفر از کار درمانی و ۲۶۲ نفر گفتاردرمانی استفاده کردند.

وی اضافه کرد: در حوزه ارتوپدی ۱۰۸ نفر از این خدمات شامل ۵۱ نفر پروتز و ۶ نفر آرتز و کفش طبی ۵۱ نفر بهره‌مند شدند و دو مورد مانور درمان اضطراری با اهداف درمانی بیماران بی‌بضاعت در دالاهو و روستا‌های اطراف گیلانغرب جمعا یک هزار و ۴۰۰ نفر انجام گرفته است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه با اشاره به عدم صدور مجوز داروخانه این جمعیت در استان، تصریح کرد: با وجود عدم تأسیس داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه، اما مرکز فوریت‌های دارویی این جمعیت به صورت روزانه در حال خدمت‌رسانی به مردم استان است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آتش سوزی که در صورت عدم حضور پلیس فاجعه بارتر می‌شد
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • (ویدئو) بازگشت مجموعه طلای پادشاهی آسانته به غنا پس از ۱۵۰ سال
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • بهره‌مندی ۸۰۰ کرمانشاهی از خدمات فیزیوتراپی هلال احمر
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند