Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «قصه عشق پدرم»، ساخت این فیلم را ادای دین به دوران دفاع مقدس و شهدای جنگ تحمیلی ۸ساله می‌داند. فیلمی که با بازی چنگیز جلیلوند بعد از ۱۰ سال روی پرده اکران می‌رود، اما هیچوقت جلیلوند این فیلم را روی پرده سینما ندید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فیلم سینمایی «قصه عشق پدرم» ساخته محمدرضا ورزی این روزها در حال اکران از سینماهای کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته جالب توجه درباره این فیلم آن است که اکران آن پس از گذشت 10 سال از زمان ساخت آن محقق شده است. 

به بهانه اکران این فیلم سینمایی که می‌توان آن را ادای دینی خالصانه به حماسه شورانگیز هشت سال دفاع مقدس دانست،‌ به سراغ «محمدرضا ورزی» نویسنده و کارگردان فیلم رفتیم و با او درباره دلیل بروز تأخیر 10 ساله در اکران فیلم و کم و کیف ساخت «قصه عشق پدرم» به گفت‌وگو نشستیم. 

ورزی متولد 1352 در تهران است. او فعالیت هنری  خود را از سال 1373 با ساخت فیلم داستانی «فیلسوف ری» آغاز کرد و در ادامه آثار دیگری نظیر: قائم مقام فراهانی، سال‌های خاکستری، کریمخان زند، سقوط، صدراعظم، کودتای سیاه، ابراهیم خلیل‌الله، پدرخوانده، مظفرنامه، ستاره خضراء، دهخدا، عمارت فرنگی، کیمیاگر، سال‌های مشروطه، تبریز در مه، معمای شاه، ایراندخت و ستارخان را ساخت. 

در ادامه، مشروح نخستین بخش از گفت‌وگوی خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با محمدرضا ورزی نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «قصه عشق پدرم» را از نظر می‌گذرانید:

  تهیه‌کننده می‌خواست فیلم در شرایط ویژه‌ای اکران شود  

      برای شروع گفت‌وگو، کمی از حال و هوای ساخت «قصه عشق پدرم» بگویید. فیلم، چگونه و در چه شرایطی ساخته و چه شد که با تأخیری 10 ساله رنگ پرده سینما را به خود دید؟       

تأخیر 10 ساله در اکران فیلم «قصه عشق پدرم» دلایل مختلفی داشت؛ نخست آنکه این فیلم، فیلم خاصی است که باحال وهوای دفاع مقدس ساخته شده و آقای محمدرضاشریفی‌نیا به‌عنوان تهیه‌کننده فیلم، ملاحظات مخصوصی را برای اکران آن مدنظر داشت و می‌خواست فیلم را در شرایط و موقعیت ویژه‌ای اکران کند. اما اکنون که فعالیت همه سینماهای کشور تحت‌الشعاع فراگیری ویروس کرونا قرار گرفته است، تهیه کننده هم درنگ بیش از این در اکران فیلم را جایز ندانست. 

البته باید این را بگویم که فیلم، متعلق به فصل یا زمان خاصی نیست و در همه دوره‌ها قابلیت بهره برداری دارد. محتوای فیلم، محتوای به‌خصوصی است و من سعی کردم نگاه نویی در روایت داستان داشته باشم. همچنین تلاش کردم از زاویه مخصوص به خودم به موضوع دفاع مقدس بپردازم و حقیقتا تولیداین فیلم زحمت زیادی برای همه عوامل داشت. بر خود لازم می‌دانم از زحمات تهیه‌کننده محترم، محمدرضا شریفی نیای عزیز که به‌واقع برای ساخت «قصه عشق پدرم» سنگ تمام گذاشت، و همچنین از تلاش سایر عوامل و دست‌اندرکاران فیلم که در لحظه‌لحظه پیشبرد کار، نهایت همکاری و همراهی را با بنده داشتند، کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم. از این همکاری کاملا راضی‌ام. 

 ساخت فیلم با موضوع دفاع مقدس کار آسانی نیست 

همانطور که می‌دانید، ساخت یک فیلم خاص سینمایی که دارای طیفی از ارزش‌ها باشد، کار آسانی نیست. به‌ویژه اگر موضوع فیلم، دفاع مقدس باشد، سختی کار مضاعف خواهد شد. بنابراین ساخت فیلمی با حال و هوای دفاع مقدس با ساخت یک فیلم کمدی قابل قیاس نیست؛ فیلم‌های کمدی یا امثالهم از حیث اکران، فروش گیشه و بازگشت سرمایه شرایط خاص خود را دارند. به هر ترتیب، خدا را شاکرم که «قصه عشق پدرم» سرانجام پس از 10 سال اکران شد.

 

 آیا رویکرد مدیریت فرهنگی حاکم بر سینما طی 10 سال اخیر در بروز تأخیر در اکران «قصه عشق پدرم» تاثیرگذار بود؟  

به اعتقاد بنده طی 10 سال اخیر، جریان مدیریت فرهنگی حاکم بر سینما جریانی آکنده از مسأله‌ و مشکل بود. برخی از آثاری که طی این سال‌ها در سینما تولید و اکران شدند، واقعا در شأن سینمای ایران نبودند. وظیفه مدیریت فرهنگی این است که از ساخت برخی آثار خاص حمایت کند. «قصه عشق پدرم» اولین فیلم سینمایی تاریخ سینمای ایران در حوزه دفاع مقدس است که تمامی سرمایه آن از طریق بخش خصوصی تأمین شده است و تهیه‌کننده یک ریال آن را هم از جایی نگرفته است. آقای شریفی‌نیا بدون اینکه به سود و زیان سرمایه‌گذاری در این فیلم فکر کند، تهیه‌کنندگی فیلم را بر عهده گرفت؛‌ درواقع خیلی دلی پای کارآمد. 

 فیلمنامه را در سفر حج نوشتم 

من فیلمنامه «قصه عشق پدرم» را زمانی نوشتم که به سفرحج مشرف شده بودم و حال و هوای خاصی داشتم. شب‌ها که از زیارت به هتل بازمی‌گشتم، قلم به دست می‌گرفتم و فیلمنامه را تکمیل می‌کردم. وقتی به تهران آمدیم، فیلمنامه را برای آقای شریفی‌نیا فرستادم که بخواند. وقتی او فیلمنامه را خواند، خیلی خوشش آمد و بلافاصله گفت من این کار را می‌سازم. من این فیلم را با وسواس و دقت زیادی ساختم و ساخته شدن آن، خواست خدا بود. امیدوارم به فیلمی ماندگار در سینمای ایران تبدیل شود.

 در خلال صحبت‌هایتان اشاره کردید که «قصه عشق پدرم» فیلم خاصی است. آیا از مفهوم خاص بودن، این معنا هم قابل ایفاد است که فیلم برای مخاطب خاص ساخته شده یا اینکه اساسا چنین معنایی قابل برداشت نیست و فیلم قابلیت ارتباط‌گیری با عموم مخاطبان را دارا است؟  

 دلم می‌خواست برای سینمای ایران یک پدر بسازم

تصورم این است که طیف سنی کودک تا بزرگسال می‌توانند مخاطب فیلم باشند و با آن ارتباط برقرار کنند. بگذارید به خاطره‌ای اشاره کنم. زمانی که فیلم ، نخستین اکران خود را در جشنواره فیلم فجر پشت سر گذاشت، صدابردار پروژه‌ای که من در آن مقطع مشغول ساختش بودم، فیلم را همراه با فرزند 12 ساله‌اش در جشنواره دیده بود.هنگامی که به خانه بازگشته بودند، طبق تعریفی که کردند فرزندشان تحت تاثیر لحظات خاص فیلم ناغافل دست پدر را بوسیده بود. ایشان گفتند من تا به حال در زندگی با چنین تجربه‌ای مواجه نشده بودم. گمان می‌کنم سینما هرچند اندک، باید واجد چنین اثربخشی‌‌هایی باشد. چنین تاثیرگذاری‌هایی برای من در اثری که تولید می‌کنم یک ارزش است.  «قصه عشق پدرم» هم مقام شهید و هم مقام پدر را تکریم می‌کند. دلم می‌خواست برای سینمای ایران یک پدر بسازم؛ پدری خاص که واجد ارزش‌های ویژه‌ای است. بخشی از فیلم حدیث دل و بخش‌هایی دیگر نیز زاییده ذهنم بود. 

همیشه دلم می‌خواست چنین فضایی را در کارنامه خود ثبت کنم؛ اگرچه همگان مرا به‌عنوان فیلمساز حوزه تاریخ می‌شناسند اما دلم می‌خواست سهمی در سینمای دفاع مقدس داشته باشم.  خداوند را شاکرم که این سعادت نصیبم شد. درباره «قصه عشق پدرم» ادعایی ندارم و امیدوارم کسانی که آن را می‌بینند، لذت ببرند و فیلم بتواند تاثیری کوچکی روی آنها بگذارد. 

 کاش مرحوم جلیلوند زنده بود و فیلم را روی پرده می‌دید 

 در «قصه عشق پدرم» شاهد یکی از آخرین نقش‌آفرینی‌های مرحوم «چنگیز جلیلوند» در مدیوم سینما هستیم و انصافا کاراکتر پدر با بازی ایشان به کاراکتری ماندگار و تاثیرگذار بدل شده است. کمی درباره نحوه حضور و کیفیت همکاری با مرحوم جلیلوند صحبت کنید.  

مرحوم جلیلوند خیلی حسرت تماشای این فیلم بر پرده سینما را کشید. من با ایشان رفاقت نزدیکی داشتم و بسیار با هم گپ می‌زدیم. مرحوم جلیلوند هنرمند بسیار بزرگ و وزینی بود و ما سابق بر این نیز تجربه همکاری با یکدیگر را داشتیم. او تنها یک صداپیشه نبود؛ یک هنرمند تمام‌عیار بود. بسیار خوش‌اخلاق بود و حافظه عجیبی داشت. با وجود سن و سالی که داشت، حافظه‌اش مثل ساعت کار می‌کرد. با عشق و اعتقاد قلبی این نقش را پذیرفت. واقعا برای فیلم زحمت کشید و از جان مایه گذاشت. همه آن شور و حالی که با حضور ایشان در فیلم قوام یافته است، تماما واقعی و حاصل مراوده و ارتباط صمیمانه‌ای بود که میان ما برقرار شده بود. اکنون به شدت جایش خالیست.  خیلی دوست داشتم که او زنده بود و می‌توانست محصول زحمت خود را روی پرده سینما تماشا کند. خداوند رحمتش کند. 

من درباره فیلم خود ادعایی ندارم اما درباره بازی استاد چنگیز جلیلوند در فیلم مدعی هستم؛ اگرچه نیازی به ادعای بنده نیست و ایشان به‌قدری هنرمند و بزرگ بود که نیازی به اثبات نداشت. منش و مسلک مرحوم جلیلوند به اندازه‌ای والا بود که نیازی به تعریف ندارد. امیدوارم نقش پدر که با حضور درخشان ایشان همراه شده است، در تاریخ سینمای ایران ماندگار شود. 

 اگر مردم فیلم را دوست داشته باشند خستگیمان در می‌رود 

 حالا که پس از 10 سال فیلمتان فرصت اکران پیدا کرده و امکان تماشای آن برای عموم مخاطبان سینمای ایران فراهم شده است، مهم‌ترین اتفاق و ثمره‌ای که پس از این انتظار طولانی از قِبل اکران فیلم انتظارش را می‌کشید، چیست؟  

ما برای مردم کار می‌کنیم نه برای خودمان. مردم عزیزمان برایمان خیلی مهم هستند. هم برای من و هم برای آقای شریفی‌نیا بسیار مهم است که مردم این فیلم را دوست داشته باشند و از تماشایش لذت ببرند. نکته حائز اهمیت این است که مخاطبان با فیلم ارتباط برقرار کنند و فیلم روی آنها تاثیر بگذارد. اگر عموم مردم از تماشای فیلم رضایت داشته باشند، برای من یک دنیا ارزش دارد؛ در این صورت خستگیمان هم در خواهدرفت و به نتیجه‌ای که انتظارش را می‌کشیدیم نایل خواهیم شد. طبیعی است که هر هنرمندی اعم از فیلمساز، نقاش، خطاط و... دوست دارد که اثرش دیده شود و مورد توجه مردم قرار گیرد.

 ادامه دارد... 

میراثی که از دولت روحانی به جا ماند؛ زیان انباشته شده سینمای ایران!/ حدود 300 فیلم در صف اکران قرار دارند"موقعیت کنونی ساترا" در طیف رفتارهای متصور در قبال نمایش خانگی، از تعامل تا تقابلصباغ‌زاده: رانت، انحصار و باندبازی گریبان‌گیر سینما شده است/ دولت آقای رئیسی می‌تواند ناجی سینما باشدحال سینمای ایران | نجفی: 10 نفر و 3 شرکت پول‌ها و امکانات سینمای ایران را تصاحب کرده‌اند/ رئیس جمهور جدید این رانت‌خواری مضحک را متوقف کندباکیده: امیدوارم دولت بعدی مثبت‌اندیشی را به سینماگران تزریق کند/ در بحران عجیبی فرورفتیمشاه‌حسینی: دولت آینده به مهجوریت ارزش‌های انقلابی در سینما پایان دهدبیرنگ:دولت آینده مسیر اتصال سینما به بازارهای جهانی را هموار کندفروزش: دولت آینده حامی سینمای کودک و نوجوان باشد/ بخش خصوصی تمایلی برای حمایت از سینمای کودک نداردحال سینمای ایران | عاجز از واکنش سریع در رویدادها/ کارگردان "اروند": عمیقا متأثر شدم و سریع ساختم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینما دفاع مقدس سینمای ایران سینما دفاع مقدس سینمای ایران مرحوم جلیلوند چنگیز جلیلوند فیلم سینمایی سینمای ایران دلم می خواست قصه عشق پدرم پرده سینما اکران فیلم تهیه کننده دفاع مقدس شریفی نیا روی پرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکونام: هر کاری دلم بخواهد می‌کنم

به گزارش ورزش سه، جواد نکونام سرمربی تیم استقلال در نشست خبری پیش از دیدار با ذوب آهن در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: هیچ بازی برای ما راحت نیست و ۵ بازی تا پایان فصل داریم که باید تمام تمرکزمان را داشته باشیم تا به موفقیت برسیم. می‌دانیم کجای کار هستیم و می‌دانیم از این بازی چه می‌خواهیم. دوست داریم که بتوانیم بازی را کنترل کنیم و به پیروزی برسیم. همه از اهمیت بازی آگاه هستند و می‌دانند چه مسئولیت بزرگی بر دوشمان است. 

ویدئو: 331858

او ادامه داد: در روز اول هم گفتم که باید بهترین عملکرد را داشته باشیم و الان هم صحبتم همین است. باید بهترین بازی را انجام دهیم و بیشترین تلاش را هم داشته باشیم بعد از آن هر اتفاقی بیفتد قسمت و تقدیر است.

نکونام درباره حضورش در کنفرانس خبری پس از مدت‌ها توضیح داد: من خوشحال هستم که اینجا آمدم و همیشه دوست دارم که پاسخگوی خبرنگاران باشم ولی شرایط خیلی مهم است و در شرایطی که من تمرین دارم و تیمم داخل رختکن است، آمدم اینجا جواب بدهم. اگر شرایطش باشد نمی‌روم کسی هم نمی‌تواند به من بگوید که بیایم؛ شما تمام دنیا را نگاه کنید در کنار زمین تمرین یک سالنی دارند که دوستان در آن حاضر می‌شوند و باهم صحبت می‌کنیم. امروز خوب است و من با اینکه دیر می‌رسم اما آمدم اینجا و بعدش به تمرین خواهم رفت. اگر من هتل المپیک باشیم و با این ترافیک بخواهم بیایم این سمت تهران، باید چه کار کنم؟ وقتی نتوانم نمی‌آیم. من هیچوقت به خبرنگاران توهین نکردم ولی این موضوعی است که سازمان لیگ باید درستش کند. اگر ده سال دیگر هم مربیگری کنم و اگر اتفاقی بیفتد که نتوانم بیایم، باز هم نمی‌آیم.

ویدئو: 331858

وی در اشاره به تنش های موجود با مدیریت سابق باشگاه استقلال و برکناری علی خطیر گفت: هر تیمی متحدتر باشد، نتیجه بهتری می‌گیرد. این فقط قهرمانی و جام گرفتن نیست. هر گروهی متحدتر باشد موفق‌تر است. به هر حال آتیلا حجازی و پدر مرحومش نامی پرافتخار برای باشگاه استقلال هستند و افتخار می‌کنیم. آقای علی عسگری و سردار شهریاری تلاش کردند و نشان دادند که مالکیت باشگاه استقلال برایشان مهم است. صحبت های خوبی داشتیم و آینده به دستان این عزیزان است. امیدوار هستیم استقلال بهترین نتیجه را بگیرند و نمی‌شود قول داد چون فقط می‌توانیم قول تلاش کردن را به هواداران بدهیم. به دوستان هم در جلسات گفتیم که برنامه ریزی برای این ۵ هفته است و از هفته آینده به سراغ تمدیدها خواهیم رفت.

ویدئو: 331861

سرمربی استقلال در واکنش به اتفاقات رخ داده در ورزشگاه آزادی در جریان بازی پرسپولیس-سپاهان واکنش نشان داد و گفت: تقابلی وجود ندارد. ما همه دوست هستیم و هیچکس را رودرروی یکدیگر نگذارید. قسم می‌خورم که از این اتفاقات خبر ندارم و می‌دانید که صادقانه صحبت می‌کنم. به هر حال اگر کسی اشتباه کند تاوانش را می‌دهد. منکر عملکرد هواداران نمی‌توان شد و خودم هم در بازی های قبل دیدم که هواداران تیم رقیب به من بی‌احترامی کردند. به هر حال باید پذیرفت و اتفاقی که می‌گویید را نمی‌دانم. دوست دارم فردا همه هواداران با شال و پیراهن و هر چیز آبی به ورزشگاه بیایند و استادیوم آبی باشد. تمام تلاشمان را می‌کنیم تا تیم فردا موفقیت باشد.

ویدئو: 331862

او درباره وضعیت خط دفاعی تیمش توضیح داد: این هفته هم آرمین سهرابیان و هم رافائل سیلوا به ما کمک کردند و امروز در تمرین کنار ما هستند. بحث استفاده کردن از آنها به شرایط بازی بستگی دارد.


سرمربی تیم فوتبال استقلال درباره قضاوت کوپال ناظمی  گفت: ایشان داور خوبی است و نگاه ما مثبت است. البته ذهنیت‌هایی در مورد قضاوت ایشان از دو دیدار گذشته وجود دارد، اما ما هیچ قضاوتی نمی‌کنیم و دوست داریم بهترین عملکرد را داشته باشند و حقی از تیمی ضایع نشود. ما تلاش می‌کنیم و می‌جنگیم و هر تیمی که شایسته است پیروز شود.

وی ادامه داد: نگران هستیم، اما اعتماد می‌کنیم به همه داوران. همه دیدند که در چند بازی اخیر چه اتفاقاتی رخ داده است. با این حال ما تلاش می‌کنیم و وظیفه خودمان را انجام می‌دهیم. امیدوارم داوران هم عدالت را اجرا کنند و هر تیمی که شایسته است به پیروزی برسد. شرایط طوری است که نمی‌توانیم اعتراض نکنیم. نگران هستیم ولی اعتماد می‌کنیم.


نکونام در اشاره به نتایج فوق العاده ذوب آهن در بازی های خارج از خانه گفت: آمار و ارقام برای رسانه و آنالیزور جذاب است ولی در فوتبال دو تیم مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند و هر کسی بهتر باشد، می‌برد!

سئوال بعدی از جواد نکونام درباره سبک بازی تیمش بود. نکو با لبخندی همراه با اعتماد به نفس گفت: من هر کاری دلم بخواهد می‌کنم. صددرصد... خبرنگار پرسید تا قهرمانی؟ نکونام جواب داد: تا هر موقع که بخواهم. تا هر موقع که بخواهم!

او درباره مسائل پرداختی مالکان جدید استقلال گفت: این صحبت‌ها مربوط به کار های مدیریتی است و چیزی نیست که من به آن ورود کنم.

نکونام در واکنش به تاثیر امضای تسویه حساب گرفتن از بازیکنان گفت: خیالتان راحت باشد هیچ تاثیری نمی‌گذارد.  

او همچنین به مسئله تغییر نام باشگاه استقلال گفت: چیزهایی می‌گویید که به من مربوط نیست. مسئولان و مدیریت باشگاه باید تصمیم بگیرند و در هر حالتی استقلال برای ایران است.

در پایان نکونام درباره فلسفه فوتبالیش تاکید کرد: در فوتبال دو تیم مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند و یک تیم در پایان می‌برد، دوست دارم تیم من ببرد!

دیگر خبرها

  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • اکران تگزاس ۳ از ۲ خرداد در سینماهای سراسر کشور
  • «تگزاس ۳» و «عطرآلود» به سینما می‌آیند
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • رقابت ستاره‌ها در سینما و آغاز اکران یک اکشن
  • نکونام: هر کاری دلم بخواهد می‌کنم
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی